(Foto: PR).

Leiden al gezien? Deze leuke dingen doe je in Amsterdam!

Als een van Nederlands meest toonaangevende steden, heeft Leiden een naam hoog te houden als het gaat om culturele evenementen en bezienswaardigheden. Natuurlijk is Leiden bekend als studentenstad en is het uitgaansleven daar voor een groot gedeelte op ingesteld. Talloze restaurants en cafés weten de jonge inwoners een interessante mix aan activiteiten voor te schotelen. Amsterdam daarentegen blijft een waardig alternatief als je Leiden al helemaal hebt gezien. Met talloze evenementen, een sterk wisselende culturele agenda en enorme diversiteit aan bezienswaardigheden is Amsterdam zeker een bezoek waard. Ook al zal Leiden je nooit echt kunnen vervelen, de volgende tips voor een bezoek aan de hoofdstad willen we je zeker niet onthouden:

CTaste: blindproeven

CTaste is de laatste Amsterdamse trend op het gebied van uitgaan. Deze zaak combineert het belang van het visuele aspect met het triggeren van de smaakpapillen. Je eet niet alleen in het donker, maar de bediening bestaat volledig uit visueel beperkte medewerkers. Je ziet dus niet wat je eet en dus dien je kunnen vertrouwen op de informatie die je binnen krijgt via de andere zintuigen. Het is een bijzondere en confronterende ervaring die je nog lang bij zal blijven. Doen dus!

De Foodhallen

Streetfood is zo langzamerhand uitgestorven in Nederland, enkel tijdens braderieën en de kermis heb je nog de kans om iets van streetfood te kunnen ervaren. Amsterdam is net als Leiden enorm inventief en daarom zijn de Foodhallen in het even geroepen. Het is de plek in Amsterdam waar je nog kan genieten van authentiek bereid eten, een echte indoor food market dus. Hier kan je als rasechte ‘foodie’ je hart ophalen. Van bitterballen aan de Ballenbar tot heerlijke Spaanse tapas bij Padron.

De Houseboat

De houseboat is een muzikale ervaring die zowel uniek als eenmalig is, geen enkele editie is hetzelfde. Het is een van de vele creatieve uitingen van het Amsterdam Music Project. Het is erop gericht om muzikanten en muziekliefhebbers bij elkaar te brengen in een intieme setting en te genieten van muziek op alternatieve locaties. Trek hier minimaal een uur voor uit en je krijgt een ervaring die uniek is voor Nederlandse begrippen. Na afloop is er gelegenheid om in een ontspannen setting met de muzikanten na te praten over het unieke karakter van de stad.

Hete chocola en koloniale geschiedenis

Als je in Amsterdam bent, kom je niet onder de geschiedenis van de stad uit. De eeuwenoude stad heeft een roerige geschiedenis met talloze hoogte- en dieptepunten. Uiteraard kan je jouw honger naar kennis gaan stillen door diverse musea te gaan bezoeken, veel interessanter is een rondleiding langs verborgen en onbekende locaties die de herinnering aan het verleden levend houden. Tijdens een twee uur durende tocht ga je zowel te voet als per fiets Amsterdam ontdekken en leer je meer dan de geschiedenisboeken je kunnen vertellen.

Nemo

We sluiten deze lijst af met het Nemo Science Museum. Dit wetenschappelijke museum is al jaren een gevestigde naam in Amsterdam. Je kunt hier allerlei leuke scheikundige proefjes uitvoeren, zelf dingen maken, maar vooral veel wetenschappelijke kennis op doen. Daarnaast zijn er geregeld interessante wetenschappelijke tentoonstellingen die zeker een bezoekje waard zijn!

Advertentie

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×