(Archieffoto: Reanne van Kleef).

ZVL Tetteroo is koppositie kwijt

De waterpolosters van ZVL Tetteroo zijn de koppositie in de eredivisie kwijt. In een rechtstreeks duel met de enige echte concurrent dit seizoen, Polar Bears, ging de ploeg van coach Jacob Spijker fors onderuit. Het was tot even na de rust spannend, maar daarna was Polar Bears in het eigen Edese zwembad De Peppel duidelijk de bovenliggende partij.

Anderhalf kwart in de eerste helft was ZVL Tetteroo de betere ploeg. Twee doelpunten van Iefke van Belkum zorgden voor een 1-2 voorsprong voor de ploeg, die zo graag afstand wilde nemen van Polar Bears, de enige die de Leidse formatie kan bedreigen.

In het laatste stuk van het tweede kwart ging het echter al flink mis. Polar Bears scoorde drie keer en daar kon ZVL Tetteroo niets tegenover stellen. Rust 4-2.

Een doelpunt van Marloes Cabout gaf weer wat hoop, maar het zou de laatste treffer blijken te zijn van de Leidse ploeg, die lijdzaam moest toekijken hoe Polar Bears de wedstrijd naar de hand zette en via 7-3 aan het einde van het derde kwart de wedstrijd uiteindelijk won met 9-3.

Beide ploeg hebben – aan kop van de ranglijst – 21 punten uit acht wedstrijden, maar het doelsaldo van Polar Bears is met 23 tegen 12 aanzienlijk beter.

Polar Bears – ZVL Tetteroo 9-3 (0-1, 4-1, 3-1 en 2-0).
Doelpunten ZVL Tetteroo: Iefke van Belkum 2 en Marloes Cabout.