Lightning Leiden heeft draai nog niet gevonden

1

De American Footballers van Lightning Leiden speelden dit weekend de eerste wedstrijd van het seizoen in de eredivisie tegen Arnhem Falcons. ze verloren met 38-8. De nieuwe Canadese quarterback kon het verschil dus nog niet maken.

De 20-jarige Justin Oag kwam twee weken geleden aan in Leiden en heeft zijn eerste wedstrijd er nu opzitten. Lightning Leiden verraste vorig jaar op het hoogste niveau door vierde van Nederland te worden. De club is naast de eigen opleiding ook afhankelijk van ervaren spelers uit Noord-Amerika die bijvoorbeeld in Leiden komen studerden. Daarom is het ieder jaar weer afwachten hoe het team ervoor staat. Recruiter Mark Bright heeft nu Oag naar Leiden gehaald. Oag komt uit het Canadese College Football en brengt veel ervaring mee.

Lightning Leiden speelde vorige week een oefenwedstrijd tegen het Belgische Ghent Gators. Die wedstrijd eindigde in 24-30 geworden voor de zuiderburen.

Delen

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline