Speciale rondleiding langs historische vrouwengraven

Op de historische begraafplaats Groenesteeg wordt in het kader van de internationale vrouwendag op zondag 4 maart om 14.00 uur een rondleiding georganiseerd langs de graven van een aantal bijzondere vrouwen.

Het gaat onder andere om Anna Groll (naamgeefster Annakliniek), Françoise le Poole (administratieve duizendpoot), Anna van Gogh-Carbentus (moeder Vincent van Gogh), Henriëtte Kuijper-Hubèr (moeder Abraham Kuyper), Elize van Kaathoven (lerares meisjes-HBS), Johanna Drost (Diaconessenhuis) en Anna Schultz Lessig (muzieklerares).

Zondagmiddag is de Aula van de begraafplaats voor het publiek open tussen 13.30 uur en 16.00 uur. Na de rondleiding wordt daar een korte film vertoond over Diederik van Leyden Gael; de ‘Redder van Leiden’. Ook zijn er uitgaven van de Stichting te koop.

De begraafplaats zelf is op alle dagen van de week overdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur geopend.
Meer informatie over de begraafplaats is te vinden op www.begraafplaatsgroenesteeg.nl.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×