Rian Evers, Tijs Huys, Eva K. Mathijssen, Khadija Massaoudi, Thabi Mooi, Roos Tulen en Julia Schmitz vormen de cast van de serie theatervoorstellingen. (Foto: PR).

PS|theater presenteert theaterserie Vergeet-me-niet over iedereen die we niet mogen vergeten

In de theaterserie Vergeet-me-niet gaan de makers van stadsgezelschap PS|theater iedere eerste zondag van de maand met muziek, verhalen, koffie en cake de vergetelheid te lijf. De verhalen van Meerburg staan centraal, de Leidse wijk waarvan de stad vergeten lijkt te zijn dat die bij Leiden hoort. Op zondag 4 maart vindt de eerste voorstelling plaats in de PS|huiskamer.

Theatermakers Rian, Tijs, Eva, Khadija, Thabi, Roos en Julia halen met Meerburgers herinneringen op, blazen het stof van foto’s van vroeger en zoeken naar de vergeten verhalen van de wijk. Op de eerste zondag van de maand presenteren zij hun bevindingen in de PS|huiskamer. Bij iedere editie zijn er twee voorstellingen: de eerste voorstelling begint om 12.00 uur (inclusief lunch) en de tweede voorstelling start om 16.00 uur (inclusief borrel).

Met: Rian Evers, Tijs Huys, Eva K. Mathijssen, Khadija Massaoudi, Thabi Mooi, Roos Tulen en Julia Schmitz.
Speeldata: 4 maart, 8 april, 6 mei, 3 juni, 7 oktober, 4 november
Aanvang: 12.00 uur (incl. lunch) & 16.00 uur (incl. borrel)
Locatie: PS|huiskamer, Raamsteeg 2A, Leiden
Kaarten: €15,00 (€ 12,50 euro met bewonerskorting)
Kaarten zijn te bestellen via pstheater.nl

De Vergeet-me-niet van mei wordt gemaakt door PS|jong in het kader van Theater na de Dam. Er vindt een extra voorstelling plaats na de Dodenherdenking op vrijdag 4 mei.

De vergeten stad
PS|theater werkt dit jaar aan het thema van De vergeten stad. In onze projecten gaan we op zoek naar alles en iedereen die niet vergeten mag worden en vragen wij ons af hoe we over honderd jaar herinnerd worden. Deze maand zijn onze makers gestart met het onderzoek en spraken zij met experts over dit onderwerp, zoals hersenwetenschapper Gezinus Wolters en historicus Adriaan van Veldhuizen. Ook gingen PS|theater in het gesprek met het publiek over het thema tijdens een Stadsdebat op 6 februari in de Stadsgehoorzaal.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×