(Foto's: AS Media).

Brandweer voorkomt uitslaande zolderbrand in Merenwijk

In een woning aan de Korenbloem in Leiden is vanavond  iets na 20.00 uur brand uitgebroken. Er was melding gemaakt van een schoorsteenbrand, maar toen de brandweer de brand wilde onderzoeken, sloegen de vlammen bijna uit het zolderraam. De brandweer heeft de brand geblust. Voor zover bekend zijn er geen personen gewond geraakt bij de brand.

Door de snelle inzet van de brandweer met twee hoge druk slangen kon men een uitslaande brand voorkomen. Een deel van het dak werd gesloopt om te kijken of de brand daadwerkelijk uit was. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Stichting Salvage komt ter plaatse om de bewoner te ondersteunen bij de afwikkeling van de brand. De bewoners van de ontruimde naastgelegen woningen konden na metingen op koolmonoxide weer terug naar hun eigen woning. De ondergelegen woning heeft rook en waterschade opgelopen.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×