Masterstudent Jim van der Kooij vertelt aan wethouder Paul Dirkse over zijn onderzoek om woningen in Leiden te verduurzamen. (Foto's: Reanne van Kleef).

Universiteit en gemeente gaan samen voor duurzame stad

Met de start van het Kennisatelier Duurzaamheid gaan de universiteit en de gemeente Leiden samen voor een duurzame stad. De komende jaren zullen studenten binnen dit kader werken aan onderzoek om Leiden duurzaam te maken. Vanmiddag werd in het Leidse stadhuis de start van het kennisatelier gegeven.

Reanne van Kleef sprak met wethouder Paul Dirkse (Duurzaamheid) over het kennisatelier.

Leiden wil een koppositie krijgen op het gebied van kennisontwikkeling in duurzaamheid en circulaire economie. Daarvoor hebben het Programma Duurzaamheid van de gemeente Leiden en het Centrum voor Milieuwetenschappen (CML) vanuit het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability een Kennisatelier Duurzaamheid opgericht. Het Kennisatelier is één van de projecten uit de samenwerkingsovereenkomst 2017-2021 van het Programma Leiden Kennisstad.

Universitair Docent Benjamin Sprecher van het Centrum voor Milieuwetenschappen legt uit wat het Kennisatelier Duurzaamheid is.

Met de kennis die voortkomt uit het Kennisatelier geven de universiteit en de gemeente samen uitvoering aan één van de grootste maatschappelijke vraagstukken van dit moment: hoe zorgen we ervoor dat onze stad toekomstbestendig en duurzaam wordt ingericht? Met schone energie, een groenere, klimaatbestendige omgeving en hergebruik van afval.

Masterstudent Jim van der Kooij van de opleiding Industrial Ecology vertelt over zijn onderzoek. 

Deze maand is een eerste groep studenten vanuit het CML (en de daar onder vallende Resilient City Hub) voor de gemeente begonnen met thema’s als circulaire economie, de energietransitie en een toekomstbestendige stad. Op de lange termijn komt er een continuïteit in onderzoeken, waarbij het ene onderzoek verder gaat waar het andere gestopt is.

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×