Erik Falkenburg (links) en Alfons Groenendijk (rechts) van ADO Den Haag tijdens de loting. (Foto's: Emile van Aelst).

Trainer en speler ADO Den Haag loten voor Rabobank LAV Cup

De loting voor de knock-out fase van het regionale voetbaltoernooi van Leidenamateurvoetbal (LAV) werd gisteravond verricht door trainer Alfons Groenendijk en speler Erik Falkenburg van ADO Den Haag. De loting vond plaats bij ASC in Oegstgeest. Tijdens de avond werd ook bekend dat Rabobank Leiden-Katwijk voor drie jaar hoofdsponsor wordt van LAV. Het toernooi heet daarom vanaf nu Rabobank LAV Cup.

Reanne van Kleef sprak na afloop van de loting met trainer Alfons Groenendijk en speler Erik Falkenburg van ADO Den Haag.

Achttien clubs zijn door naar de knock-out-face. Op zaterdag 16 juni vindt bij RCL in Leiderdorp de finaledag plaats tijdens het 7e LAV Event. De voorrondes zijn volgens Hennie Kanbier goed verlopen. Bijna alle wedstrijden zijn op tijd gespeeld. Alleen in poule D moet de beslissing nog vallen. Daar strijden VVSB, ASC, Koudekerk en Rijnland (zo) nog om twee plekken in de volgende ronde. Kanbier kwam ook met een aantal leuke statistieken uit de voorronde. Zo vielen er 328 doelpunten, met een gemiddelde van 5,04 per wedstrijd. Kanbier: “Er werd veel gescoord, op één avond hadden we zelfs een gemiddelde van 9 doelpunten per wedstrijd.”

Hennie Kanbier van Leidenamateurvoetbal over de loting, het vervolg van het toernooi en de nieuwe hoofdsponsor.

Groenendijk is inmiddels een bekend gezicht bij de evenementen van LAV, maar voor Falkenburg was het de eerste keer. De voetballer is geboren in Leiden, opgegroeid in Oegstgeest en kwam uit voor vv Oegstgeest en UVS. “Het is leuk om bij dit toernooi betrokken te zijn. Fons had me gevraagd en ik zei meteen ja. Ik vind het belangrijk om in de regio mee te doen met dit soort dingen.”

Ondanks het ingewikkelde systeem van de loting was trainer Groenendijk tevreden over het debuut van zijn speler bij het verrichten van de loting. “Ja hij deed het heel goed. Ik zou willen dat hij elke week zo speelde als dat hij nu de loting deed. Nee hoor gekkigheid, het ging heel goed en ik denk dat er mooie potjes uit zijn gerold. het kan weer een mooi toernooi worden.”

Het resultaat van de loting.

Door de vraag of ze later tijdens het toernooi nog een keer langs de lijn te vinden zijn werd Falkenburg een beetje overvallen. “Ja misschien kunnen we nog wel eens een wedstrijdje meepakken, toch Fons?” Groenendijk: “Ja ik probeer er meestal wel bij te zijn tijdens de afsluiting. Dat ligt even aan de vakanties.” En of Falkenburg dan mee wil doen in het sterrenteam? “Ja dat zou natuurlijk fantastisch zijn!”, besluit de speler.

Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×