(Foto's: Emile van Aelst).

Rabobank verbindt zich voor drie jaar aan Leidenamateurvoetbal

Rabobank Leiden-Katwijk gaat de komende drie jaar Leidenamateurvoetbal (LAV) ondersteunen. Dat werd gisteravond bekend gemaakt tijdens de loting van de LAV Cup, die de komende jaren ook de naam Rabobank LAV Cup zal dragen. Met deze nieuwe hoofdsponsor is het voortbestaan van Leidenamateurvoetbal voor de komende jaren verzekerd.

Begin dit seizoen sloeg de organisatie, die zich richt op verslaglegging van het regionale amateurvoetbal, nog een noodkreet. Zonder financiële steun vanuit de clubs en het bedrijfsleven zou na zes jaar het doek vallen. Die steun kwam er en LAV kon door. “Maar dit kunnen we natuurlijk niet elk jaar zo doen”, zegt oprichter Hennie Kanbier. “Daarom ben ik ontzettend blij met Rabobank als hoofdsponsor. We hebben weer vaste grond onder de voeten.”

Hennie Kanbier van Leidenamateurvoetbal over de loting, het vervolg van het toernooi en de nieuwe hoofdsponsor.

Naast een financiële impuls zal zal Rabobank de organisatie ook ondersteunen op andere vlakken zoals het versterken van het netwerk. Ook wordt er naar de mogelijkheid van het geven van clinics gekeken om de jeugd weer aan het voetballen te krijgen. Priscilla Akerboom van Rabobank Leiden-Katwijk: “Wij vinden het sociaal maatschappelijke karakter heel belangrijk en we dragen voetbal in de regio een warm hart toe. Daarnaast is vitaliteit één van onze speerpunten. Met het goede werk dat Leidenamateurvoetbal nu al doet, omarmen we dat.”

Priscilla Akerboom van Rabobank Leiden-Katwijk over hoofdsponsorschap van Leidenamateurvoetbal.

De loting

De loting zelf vond plaats bij ASC in Oegstgeest en werd verricht door hoofdtrainer Alfons Groenendijk en speler Erik Falkenburg van ADO Den Haag. Achttien clubs zijn door naar de knock-out-face. Op zaterdag 16 juni vindt bij RCL in Leiderdorp de finaledag plaats tijdens het 7e LAV Event.

Reanne van Kleef sprak na afloop van de loting met Alfons Groenendijk en speler Erik Falkenburg van ADO Den Haag.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×