Voetbalvereniging GOL Sport gooit de handdoek in de ring

Voetbalvereniging GOL Sport heeft de gemeente Leiden laten weten na dit seizoen te stoppen als vereniging. Belangrijkste reden hiervoor is dat GOL Sport een kleine vereniging wil blijven en dat kan niet binnen het ingezette proces ‘Voetbal Vitaal’ waarbij eisen worden gesteld aan de minimale omvang van een voetbalclub. De gemeente en GOL sport maken afspraken over de afwikkeling en hoe de veelal Turkse leden van de club kunnen blijven voetballen.

Reanne van Kleef sprak met sportwethouder Paul Dirkse over het verdwijnen van GOL Sport.

GOL Sport is opgericht in 1993 en maakt sinds 1995 gebruik van twee sportvelden aan de Boshuizerkade. De vereniging heeft vier senioren- en vier jeugdteams. Het traject van Voetbal Vitaal heeft de vereniging doen besluiten zich op te heffen. Reden hiervoor is dat de club op basis van aantal leden en teams niet voldoet aan de voorwaarden die de gemeente Leiden stelt aan vitale voetbalclubs. Dat kan betekenen dat de club bij herinrichting van de sportparken het recht op eigen velden en een eigen clubhuis verliest.

Voorzitter Ibrahim Sezer (GOL Sport): “We danken de gemeente Leiden voor de periode dat wij een plek hebben gekregen in het Leidse voetbal en onze voetbalvrienden Leiden en omstreken, ze zullen altijd onze vrienden blijven.” Sportwethouder Paul Dirkse: “GOL Sport heeft de afgelopen decennia een waardevolle rol gespeeld in de Leidse samenleving. We respecteren het besluit van de leden van GOL Sport om na dit seizoen te stoppen. Ik hoop van harte dat de voetballers bij een andere club terecht kunnen om zo te blijven spelen.”

Leiden Politiek Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×