Deze week is de gemeente Leiden begonnen met de renovatie van het parkje bij het Jan van Houtmonument. (Foto: Chris de Waard).

3 Oktobermonument meer in het zicht

Het Jan van Hout monument aan de kop van het Plantsoen bij de Geregracht komt meer in het zicht te staan. Het parkje waarin het 3 Oktobermonument staat wordt opnieuw ingericht. Daarbij wordt onder andere een prunus verwijderd, waardoor het monument beter zichtbaar wordt. Ook de nieuwe ligging van de rijbanen en fiets- voetpaden zorgen ervoor dat het 3 Oktobermonument beter in de zichtlijnen komt te staan.

De beplanting in het parkje gaat aansluiten bij de Lammermarkt. Op die manier wil de gemeente Leiden zorgen voor een eenheid in de binnenstad. Op deze plek is gekozen voor een diversiteit in boomsoorten zoals ook in het naastgelegen Plantsoen zelf het geval is.

De herinrichting van het parkje rondom het monument is onderdeel van de aanleg van de Centrumroute. Het monument zelf is ter bescherming tijdens de werkzaamheden ingepakt met triplex platen. Begin april moet de renovatie van het parkje klaar zijn.

 

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×