(Archieffoto: Reanne van Kleef).

ZVL Tetteroo wint maar blijft tweede op doelsaldo

De overwinning bij Widex GZC Donk in Gouda (11-16) leverde de vrouwen van ZVL Tetteroo in feite niets op. Omdat ook Polar Bears met een verschil van vijf doelpunten won (10-5 tegen De Zaan) blijven de waterpolosters in punten gelijk met de ploeg uit Ede, maar werd het verschil in doelsaldo niet kleiner.

Maar ZVL Tetteroo deed wat het moest doen: winnen. Het werd een wedstrijd waarin de Leidse nooit op achterstand kwam. Het openingsdoelpunt van Malissa van Rijn werd weliswaar nog weggewerkt door de thuisploeg, maar daar nam ZVL Tetteroo een voorsprong om die niet meer af te staan. Met twee treffers van Rozanne Voorvelt (ze zou er in totaal vijf maken) werd de eerste periode afgesloten op 2-3.

In het tweede deel ging de strijd gelijk op, maar na de rust speelde ZVL Tetteroo een overtuigend derde kwart en liep door doelpunten van Marloes Cabout (2), Iefke van Belkum (2) en Rozanne Voorvelt uit naar 8-12. In het laatste stukje van de wedstrijd werd die voorsprong keurig verdedigd: 11-16.

GZC Donk-ZVL Tetteroo 11-16 (2-3, 4-4, 2-5 en 3-4).
Doelpunten ZVL Tetteroo: Rozanne Voorvelt 5, Marloes Cabout 3, Marianne de Groot 2, Iefke van Belkum 2, Biurakn Hakhverdian 2, Malissa van Rijn en Jasmin Entezar.