Gemeente Voorschoten boos om woonlastenonderzoek

De woonlasten in Voorschoten stijgen gemiddeld met 5,1%. Dat laat de gemeente weten naar aanleiding van berichten in diverse media over het onderzoek van de Vereniging Eigen Huis naar de enorme stijging van de OZB in de Leidse buurgemeente.

“Dit onderzoek geeft een vertekend beeld van de totale woonlasten voor de inwoners van Voorschoten,” aldus de gemeente. “De OZB stijgt inderdaad met 27%. Hiertegenover staat echter een forse verlaging van de rioollasten en de afvalstoffenheffing. Dat heft de stijging van de OZB grotendeels op.”

In totaal zijn de woonlasten voor woningbezitters volgens de gemeente dit jaar gemiddeld met 5,1% gestegen ten opzichte van 2017. Voor huurders dalen de woonlasten met 9,3%. Een overzicht van de lokale heffingen staat op de gemeentelijke website.

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×