(Foto: Gerry van Bakel)

Nieuw kunstijsbaantje bij 't Wedde

Sportfondsen Voorschoten heeft er een nieuwe attractie bij: een klein kunstijsbaantje. Op de laatste dag van februari gaat de ijsbaan voor het eerst open en direct zijn er enthousiaste kinderen en ouders op het ijs te vinden. Directeur Sportfondsen Voorschoten Gerard van Hal ziet ze graag komen. Hij hoopt hiermee extra gasten naar zijn terrein te trekken. En dat het nu ook nog net vriest is helemaal mooi meegenomen.

Het vriest nu wel dat het kraakt, maar veilig natuurijs is in de omgeving van Leiden nog erg schaars. De natuurijsbaan in leiderdorp is vandaag open gegaan, andere banen hopen morgen open te gaan. Veilig schaatsen op vaarten, plassen en singels wordt afgeraden omdat het ijs nog niet dik genoeg is, en ook vanwege de sneeuwval die slechte plekken in het ijs bedekt.

Gerry van Bakel in gesprek met Gerard van Hal, directeur Sportfondsen Voorschoten.

Jasja en Reineke hebben de eerste dag dat de ijsbaan open is meteen aangegrepen om hun kinderen de ijzers onder te binden en lekker te gaan spelen op het veilige kunstijsbaantje.

Gerry van Bakel in gesprek met Jasja.

Het mag dan meer op gekrabbel lijken dan echt schaatsen, de kinderen hebben de grootste lol en doen zo toch alvast een beetje ervaring op met de gladde ijzers.

Gerry van Bakel in gesprek met Reineke.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×