(Archieffoto: Wim de Leeuw).

Belangrijke rol voor Scylla speelster Kim Vermaas in EK kwalificatie wedstrijd

Het Nederlands tafeltennisteam heeft gisteravond in Zwolle met 3-2 van Italië gewonnen in een EK kwalificatiewedstrijd. Kim Vermaas van het Leidse Scylla speelde een belangrijke rol in de overwinning door de laatste partij te winnen.

Dat deed de Vermaas tegen de lastige noppenspeelster Jamila Laurenti. Ze won de beslissende wedstrijd met 3-1. Haar eerste wedstrijd verloor Vermaas maar net van Debora Vivarelli. De speelster van Scylla moest na vijf games het onderspit delven. De stand in de landenwedstrijd was toen 1-1. Ook de Nederlandse Britt Eerland verloor haar partij, maar kopvrouw Li Jie bracht Nederland terug in de wedstrijd. Vermaas zorgde dat Nederland er met de punten vandoor ging.

Nederland is daarmee goed gestart aan de kwalificatie voor het EK Teams in 2019. De dames spelen in de eerste ronde tegen Kroatië en Italië​ in divisie A. In deze divisie plaatsen de nummers 1 en 2 van de poule zich direct voor het EK. De nummers 3 spelen met teams uit divisie B verder om de laatste plaatsen voor het EK.

 

 

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×