Maurice Hoogeveen bij zijn installatie in 2014. (Foto: Chris de Waard).

Raadslid VVD Leiden stopt in het zicht van de haven

Maurice Hoogeveen is vanaf vandaag geen lid meer van de Leidse gemeenteraad. Het raadslid van de VVD Leiden is drie weken voor de verkiezingen naar Den Haag verhuisd en heeft daarom zijn raadslidmaatschap beëindigd. Het is verplicht om in de gemeente te wonen waar het raadslidmaatschap wordt vervuld.

Zijn vertrek is geen verrassing. Hoogeveen zou na de verkiezingen sowieso niet niet meer terugkeren in de Leidse raad, omdat het hem steeds zwaarder viel om het politieke werk te combineren met zijn baan bij KPN. Duo-raadslid Maarten Dirkse zal zijn plek tijdens de laatste raadsvergadering van 15 maart innemen.

Fractievoorzitter Frederik Zevenbergen reageert op het vertrek van Hoogeveen: “We zijn Maurice zeer erkentelijk voor zijn werk als lid van de VVD-fractie, waarbij hij onderwerpen zoals de aanpak van fraude en de ICT-veiligheid van de gemeente met succes heeft weten te agenderen.”

Hoogeveen was raadslid sinds de verkiezingen van 2014, waarbij hij als nummer 5 van de lijst een zetel in de Leidse gemeenteraad veroverde. “Ik kijk terug op vier mooie jaren, waarbij ik mij met veel plezier heb ingezet om Leiden een stukje mooier en liberaler te maken,” aldus Hoogeveen.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×