Tom Altink in de aanval. (Foto: Els Barnas, tekst: Welmoet Lugt).

Drie Leidse rugbyers in nationaal team

Drie Leidse rugbyers van DIOK zitten in de nationale selectie zitten voor de interland tegen Polen op zaterdag 3 maart. Dat maakte bondscoach Gareth Gilbert bekend. Robin Moenen, Tom Altink en DIOK captain Ross Bennie-Coulson zaten al in de trainingsselectie, maar hebben zich nu verzekerd van een plek bij de laatste tweeëntwintig.

Het is acht jaar geleden dat er zich zoveel DIOK-spelers bij de nationale wedstrijdselectie mochten voegen. Het feit dat er zoveel spelers van de Leidse club zijn geselecteerd bewijst dat DIOK weer een serieuze speler is in de landelijke top. Een nieuwe generatie rugbyers in Leiden is opgestaan. DIOK was tien jaar lang landskampioen in de gloriejaren van 1988 – 1998, daarna is dat de club niet meer gelukt. Dit jaar doen de Leidse rugbyers een eerste serieuze gooi naar een plek in de finale om het landskampioenschap. Deze wordt gespeeld in mei.

Bekijk de wedstrijd

Zaterdag wordt de interland gespeeld bij het Nationale Rugby Centrum Amsterdam en start om 15.00 uur. In de vierde wedstrijd van de Rugby Europe Trophy Poule nemen de Heren 15s het op tegen Polen. Dit is de eerste thuisinterland van het seizoen 2017-2018. Kaarten voor deze wedstrijd zijn te koop aan de deur. De wedstrijd kan ook bekeken worden via een live stream van Rugby Europe: //www.rugbyeurope.eu/2018-rugby-europe-international-championships-m8-netherlands-vs-poland

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×