(Foto's: Chris de Waard, video: Hans Stauttener).

BplusC-vestiging Merenwijk feestelijk geopend

BplusC bestaat deze dagen precies tien jaar. De organisatie waarin het bibliotheekwerk, de muziekschool, Volksuniversiteit K&O en het Leidse Volkshuis een decennium geleden gezamenlijk werden ondergebracht viert dat uitbundig en had vandaag zelfs een dubbel feestje. De heropening van de wijkbibliotheek in de Merenwijk. “Of eigenlijk is het geen bibliotheek meer, maar een echte vestiging van BplusC,” zei directeur Willem van Moort vanmorgen bij de opening.

BplusC gaat in de Merenwijk niet alleen meer boeken uitlenen. Het aanbod is voortaan veel ruimer. Zo worden er allerlei cursussen en workshops gegeven en zijn er muzieklessen. Ook verzorgt JES er huiswerkbegeleiding en moet het gebouw gaan dienen als huiskamer van de wijk met ook ruimere openingstijden.

Met de huidige make-over is BplusC nog niet klaar in de Merenwijk. Een belangrijke wens is om in de toekomst te verhuizen naar een meer zichtbare plek in het winkelcentrum. Immers, een huiskamer verstop je niet, die kom je tegen als je er langsloopt en dan ga je even naar binnen,” zegt Van Moort.

Sleutelstad zond de opening vanmorgen live uit.

Met die verbeterde locatie zal het wel goed komen, denkt ook wethouder Robert Strijk van cultuur die samen met zijn college Marleen Damen (wijkwethouder) de opening verrichtte: “Er gaat hier bij de Kopermolen natuurlijk van alles gebeuren, dus we houden goed in de gaten wat er dan kan.”

Chris de Waard sprak bij de opening met BplusC-directeur Willem van Moort en de wethouder Strijk (cultuur) en Damen (wijken).

Advertentie

Cultuur Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×