(Foto: PR).

Scoutinggroep Shawano’s wint zilver bij iScout wedstrijd

Zaterdag namen ongeveer veertig leden van Scouting Shawano’s Oegstgeest deel aan de digitale wereldreis ‘iScout’. iScout is een internationale wedstrijd waar dit jaar 422 teams met 9.663 personen aan deelnamen. De iScout wereldreis voert de teams de wereld over via uitdagende en creatieve doe-opdrachten en reisvragen over historische gebeurtenissen, landen en plaatsen.

Voor het zevende jaar op rij streden de rowans (14 tot 18 jaar) en de stam (18+) van Scouting Shawano’s om een zo hoog mogelijke plaats in het iScout-klassement. Tijdens het spel dat van 19.00 uur tot 23.00 uur duurde, stond het hele clubhuis op zijn kop. Overal werd gewerkt aan het uitvoeren van de opdrachten. Zo werd er een elektrische fiets gefabriceerd en werden er een aantal internethypes van het afgelopen jaar uitgevoerd. Tegelijkertijd werkte een team van vijftien personen koortsachtig om de online-reisvragen en puzzels op te lossen.

De laatste jaren is het aantal teams dat meedeed aan iScout gestaag gegroeid, maar toch is het de Shawano’s ieder jaar gelukt om een plek in de top tien te bemachtigen met de eerste plaats van vorig jaar als hoogtepunt. Het lukte dit jaar niet om de titel ‘beste wereldreiziger’ te prolongeren, maar met de behaalde tweede plaats zijn de scouts ook zeer tevreden. “We hebben hard gewerkt om weer te kunnen winnen,” legt Frank Goedhart uit. “Maar bovenin het klassement zijn de verschillen heel klein, dus naast inzet en enthousiasme heb je ook een beetje geluk nodig.”

Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×