GroenLinks Voorschoten wil actieplan toegankelijke gemeente

3

De gemeente Katwijk is deze week derde geworden in de strijd om de ‘Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland 2018’. GroenLinks in Voorschoten wil nu dat de eigen gemeente snel met Katwijk in gesprek gaat om te kijken wat er kan worden overgenomen van de Katwijkse aanpak. “Uiteraard hoeft Voorschoten hier het wiel niet opnieuw uit te vinden,” aldus lijsttrekker Johan van Rixtel.

De partij wil goede bereikbaarheid en toegankelijkheid ook regionaal agenderen. “Wij vinden dat dit een vast onderdeel moet worden van bestemmingsplannen en subsidiebeschikkingen. In Holland Rijnland-verband kan dan een nulmeting worden gedaan en kunnen ervaringen onderling worden uitgewisseld.

 

 

Delen

3 reacties

  1. VN verdrag ( verplichte toegankelijkheid) van het CDA is ingevoerd … dus de eerste stap is gezet.. nu de ambtelijke uitvoering nog !

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline