(Foto's: Reanne van Kleef).

ABN AMRO verhuist voor ontwikkelingen in Leids stationsgebied

De gemeente Leiden heeft het pand van ABN AMRO aan de Stationsweg gekocht. Het gebouw wordt doorverkocht aan een projectontwikkelaar en gesloopt voor de bouw van het Rijnsburgerblok. De bank verhuist deels naar Stationsweg 11 en deels naar de Bargelaan 18

Dit pand heeft de gemeente Leiden gekocht.

Wethouder Paul Laudy nam vanmiddag symbolisch een grote rode sleutel in ontvangst. “Dit zijn belangrijke ontwikkelingen voor de stad en ik ben de ABN AMRO erg dankbaar dat ze op deze manier meewerken. Als het even meezit kan SYNCHROON daar nu eind dit jaar of begin volgend jaar gaan bouwen.”

Behalve het pand van ABN AMRO gaat ook het schoolgebouw daarachter plat. Op die plek komen twee woontoren met bijna honderd koop- en huurwoningen, een hotel met 130 kamers, horeca en retail. De ’tweede fase van het Rijnsburgerblok’ heeft nog geen naam gekregen. Een wedstrijd daarvoor uitschrijven vindt de wethouder wel een leuk idee. “Ik zal die suggestie eens aan de ontwikkelaar doen. Een goede nieuwe naam hoort er zeker bij.”

“Wij vinden het mooi dat we kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van het Leidse stationsgebied”, vertelt kantoordirecteur Kathelijne Knibbe van ABN AMRO. Vrijdag gaat het huidige pand aan de Stationsweg dicht en maandag opent de bank op nummer 11 de deuren weer. Adviesgesprekken worden voorlopig op de Bargelaan gevoerd, voor dagelijkse bankzaken kunnen de klanten terecht aan de Stationsweg. In de toekomst hoopt ABN AMRO in de nieuwbouw weer terug te keren naar de oude locatie.

Het nieuwe pand aan Stationsweg 11.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×