(Foto's: Emile van Aelst).

Thema viering Leidens Ontzet: Leven de Legende!

Leven de Legende is dit jaar het thema van 3 Oktober. Het komt vooral tot uitdrukking in de Grote Optocht en aan het einde van de viering vormen de vurige vuurwerkletters in het Ankerpark ook de tekst van het thema.

Voorzitter Guido Marchena van de Optocht Commissie maakte aan het einde van de middag het thema bekend tijdens een bijeenkomst in café De Vergulde Kruik in de Haarlemmerstraat.

Leidens Ontzet moet je altijd zo uitbundig mogelijk vieren en dat kan de stad wel toevertrouwen aan de bestuursleden en commissarissen van de 3 October Vereeniging die geen mogelijkheid onbenut laten om het feest extra luister bij te zetten. Dit jaar is Leiden 444 jaar ontzet. En drie vieren, dat moet je vieren. Daarom wordt iedereen die op 3 oktober jarig is, uitgenodigd om mee te lopen in een speciale groep met jarige Leidenaren in de optocht.

Chris de Waard in gesprek met Philip de Witt Wijnen van de 3 October Vereeniging over de jarige Leidenaren die mee kunnen doen in de Grote Optocht.

Ook de 3 October Praalwagen Ontwerp Wedstrijd wordt weer georganiseerd. Voor de derde keer. De eerste keer waren er zes inzendingen en won Gymsport Leiden. Vorig jaar daalde het aantal inzendingen naar drie en ging kunstenaarsvereniging ARS er met de prijs vandoor. Dit jaar hoopt de vereniging op tenminste tien inzendingen. Suggestie van de Sleutelstad redactie: drie drieen om drie vieren te vieren. Een nieuwe schaatsbaan als praaalwagen zou immers in de optocht niet misstaan.

Organisaties die opzien tegen het bouwen van een praalwagen kunnen gerust zijn. De 3 October Vereeniging ondersteunt de winnaar met handjes en centjes, zodat de realisatie van het winnende ontwerp soepeltjes kan verlopen. Aanmelden kan via www.3october.nl/wedstrijd.

Cultuur Leiden Maatschappij 3 Oktober 2018


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×