V.l.n.r. medaillewinnaars Selina, Robin, Anna. (foto's: PR).

Negen maal eremetaal voor Ritmisch Gymnasten van Gymsport Leiden

Tijdens de tweede plaatsingswedstrijd voor de 2e divisie Ritmische Gymnastiek heeft Gymsport Leiden zaterdag maar liefst negen medailles gewonnen: vijf keer goud en vier keer zilver. Na drie plaatsingswedstrijden wordt duidelijk welke gymnasten er naar de Nederlands Kampioenschappen mogen.

Bij de benjamins geboortejaar 2008 was er goud voor Sofia Hervas Larano voor haar baloefening. Samen met Maja Wasilewicz behaalde Sofia eveneens goud voor de duo oefening zonder materiaal. Goud was er ook voor het junioren duo Selina Gitis en Robin Vermond. De Nederlands kampioenen van vorig wedstrijdseizoen lieten met hun knotsoefening zien goed op elkaar ingespeeld te zijn. Bij de individuele oefeningen met hoepel was er goud voor Robin en zilver voor Selina (geboortejaar 2003). Anna Ilchenko behaalde een zilveren medaille bij de junioren geboortejaar 2004.

1e plaats Maria en 2e plaats Nikita.

Ook de senioren deden allen een hoepeloefening. Bij de categorie senioren geboortejaar 2000 en ouder was er goud voor Maria Alexandropoulou en zilver voor Nikita van Veggel. Eveneens bij de senioren, maar dan bij de categorie geboortejaar 2001/2002 behaalde Froukje Blom een zilveren medaille. Op 7 april is de derde en laatste plaatsingswedstrijd. Hierna zullen de uitslagen van de drie wedstrijden uitwijzen wie zich geplaatst heeft voor de Nederlands Kampioenschappen van de 2e divisie.

Bij Ritmische Gymnastiek laten gymnasten op het ritme van muziek de lenigheid zien met gebruik van de materialen lint, knotsen, bal, touw en hoepel. De gymnasten van het selectieteam van Gymsport Leiden vertegenwoordigen de club in de 1e en 2e divisie op nationale en internationale wedstrijden en toernooien. Er is ook een afdeling voor recreanten.

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×