Leidse sportclubs gaan voor rookvrij

1

Hockey, voetbal en rugby, ze doen allemaal aan mee om een de rookvrije generatie te laten opgroeien. De Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds hebben de strijd aangebonden met het roken. Zij willen graag dat er nu in Nederland een rookvrije generatie opgroeit. Scholen zijn al langer rookvrij, nu volgen ook de sportverenigingen. De kantine viel natuurlijk al onder het rookverbod, maar nu wordt ook het roken buitenshuis op het sportcomplex aangepakt.

Bij Roomburg Hockey zijn ze al een jaar rookarm, dat wil zeggen dat er alleen op zondag nog mag worden gerookt. Rugbyvereniging DIOK gaat vanaf komend seizoen rookvrij worden en ook voetbalclub DoCoS heeft de intentie uitgesproken de sigaretten in de ban te doen. Op dinsdag 12 maart schoven Roelof Hol (Roomburg), Henk Bouwmans (DoCoS) en Remco Rothkrantz (DIOK) aan bij Sport071 voor een gesprek over de rookvrije sportvereniging.

 

Gerry van Bakel sprak met Roelof Hol, voorzitter Roomburg Hockey, Henk Bouwmans, bestuurslid DoCoS en Remco Rothkrantz, trainer DIOK over de rookvrije sportverenigingen in de uitzending van Sport071

 

Delen

1 reactie

  1. Volgende stap, ns-stations rookvrij maken. Je ontkomt er niet aan om door een rookgordijn van de verslaafden te wandelen.

Over de auteur

Gerry van Bakel

Presentator Nieuws071/Sport071, redacteur Cultuur071

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.