Links Jan Breugem van Bereikbaarheid Haaglanden en rechts wethouder van Voorschoten Nanning Mol. (Foto: PR).

Voorschoten sluit zich aan bij initiatief 'Duurzame Kilometers'

Het project, geïnitieerd door Economie071, stimuleert medewerkers van de Werkorganisatie Duivenvoorde (met name degene die binnen een straal van vijf kilometer wonen) gebruik te maken van duurzame vervoersmiddelen voor woon-werk verkeer. Zodoende moet de CO2 uitstoot afnemen en wordt de beweging van de medewerkers gestimuleerd. Vandaag tekende wethouder Nanning Mol (VVD) daarvoor een intentieverklaring. “De gemeente roept de ondernemers op het voorbeeld te volgen.”

Economie071

Economie071 is eind 2017 het project ‘Duurzame kilometers’ gestart om de bereikbaarheid en de leefbaarheid van de stad en regio te verbeteren. Dit in samenwerking met Bereikbaar Haaglanden en Rijnland. Regionaal worden nu de handen ineen geslagen om dit te bereiken door het stimuleren van duurzame alternatieven als vervoer. Denk hierbij aan de fiets of het openbaar vervoer. De grote werkgevers in de regio, en de gemeenten Leiden en Katwijk hebben de intentieverklaring al ondertekend en de andere regiogemeenten volgen in rap tempo. Jan Breugem, mobiliteitsmakelaar Bereikbaar Haaglanden en Rijnland, stelt dat door de ondertekening het belang van duurzaamheid wordt onderstreept.

Duurzaamheid Economie Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×