Leidse Nacht van de Fooi helpt ontwikkelingslanden

De Nacht van de Fooi wordt dit jaar voor de dertiende keer gevierd in de vanaf ’s avonds 25 mei tot en met 25 mei eind van de middag. In deze nacht gaat alle fooi die bij deelnemende restaurents wordt opgehaald gedoneerd aan goede doelen, vooral particuliere projecten zoals Stichting Asap, Stichting Tomaka Support, Stichting Riza in Burkina Fasso, Lombok en met name Afrikaanse landen waaronder Ghana en Kenia. De bedoeling is om zo veel mogelijk geld op te halen voor deze goede doelen.

Het initiatief is ontstaan in 2005. Deze nacht wordt in Leiden georganiseerd door het stedelijke bestuur dat bestaat uit studenten van Minerva. Imme Laseur en Noor Gunneweg waren te gast in de studio bij Robbert en Suzette. Luister hier het interview terug:

Dit evenement vindt ook in andere steden zoals Amsterdam, Utrecht, Groningen, Rotterdam en Delft plaats.

Cultuur Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×