Conciërge van het jaar Peter de Romijn van OBS de Meerpaal met D66-lijsttrekker Paul Dirkse. (Foto's: PR).  

OBS De Meerpaal heeft beste conciërge van het jaar

Conciërge Peter de Romijn van OBS de Meerpaal is verkozen tot Conciërge van het Jaar 2018. Lijsttrekker Paul Dirkse reikte de prijs donderdagochtend uit aan de conciërge in het bijzijn van zijn collega’s.

Dirkse complimenteerde de conciërge met zijn sleutelrol op de basisschool: “Peter wordt geroemd om zijn betrokkenheid, vriendelijkheid en humor. Uit de verhalen blijkt keer op keer dat Peter nét dat stapje extra zet, wat hem Conciërge van het Jaar 2018 maakt. Peter is onmisbaar, hij is bijvoorbeeld altijd aanwezig om pleisters te plakken waar nodig.” D66 Leiden organiseert jaarlijks de Conciërge van het Jaar verkiezing om onderwijsondersteunend personeel in het zonnetje te zetten.

 

Jurybeoordeling
De inzendingen voor nominaties door leerlingen, ouders, leraren en andere betrokkenen werden beoordeeld door een jury, bestaande uit Annemieke Strijers (Gemeenteraadslid D66 Leiden, Woordvoerder onderwijs en jeugd) en Pascalle van Eerden (Onderwijs & Jeugd adviseur bij BMC). De juryleden beoordeelden de genomineerde conciërges op behulpzaamheid, hun bijdrage aan een gezonde omgeving, een sociaal veilige omgeving en onderhoud aan de school. Voor de titel Conciërge van het Jaar waren dit keer negen conciërges genomineerd, waaronder één nominatie uit Zoeterwoude en één uit Leiderdorp. De genomineerden zijn afkomstig van acht basisscholen en één middelbare school.

In alle nominaties werden de conciërges geroemd om hun hulpvaardigheid en hun betrokkenheid bij ouders, leerlingen en collega’s. Ook vermeldden bijna alle inzendingen dat hun conciërge het verdiende om in het zonnetje gezet te worden. Dit alles maakte het voor de jury lastig om uit de genomineerden één Conciërge van het Jaar te kiezen.

De jury riep Peter de Romijn weliswaar uit tot Conciërge van het Jaar 2018, maar maakt een bijzondere vermelding voor Fred de Wit die ook als conciërge op de Meerpaal werkt. Ook hij werd voorgedragen.

Leiden Onderwijs Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×