Tom Nederend van De Zijl Zwemsport. (Archieffoto: Reanne van Kleef).

Makkelijke overwinning voor De Zijl Zwemsport

De mannen van De Zijl Zwemsport hebben nog vijf wedstrijden om hun definitieve plek in de playoffs vast te stellen. Daarvan zijn de komende drie in eigen bad, waarna de ploeg nog ‘op verplaatsing’ gaat naar twee laagvliegers. De vijfde plaats is dus zeker haalbaar, maar als er bijvoorbeeld donderdag wordt gewonnen van AZC Alphen is ook meer nog mogelijk.

Zaterdag werd zonder al te veel problemen gewonnen bij de nog puntloze hekkensluiter Brandenburg. In Bilthoven werd het 11-18. De thuisploeg kon tot de rust redelijk in de buurt van De Zijl Zwemsport blijven: 7-10. Het verschil was al in de openingsfase gemaakt, toen Omar Qachach (foto), Adam Maklari, Tom Nederend en Mark Visser voor 0-4 tekenden.

In het derde kwart echter moest de thuisploeg de witte vlag hijsen, toen De Zijl Zwemsport een kwartstand van 2-7 produceerde met onder andere drie treffers van Maklari. Bij 9-17 zat de wedstrijd natuurlijk dik in de tas van de Leidse ploeg, die geen pijn leed door de kwartwinst (2-1) van de Bilthovenaren.

Doelpunten De Zijl Zwemsport: Tom Nederend 4, Adam Maklari 4, Omar Qachach 4, Roeland Spijker 2, Mark Visser, Jasper Haasnoot, Thijs Versluis en Menno Dalmijn.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×