(Archieffoto: Reanne van Kleef).

ZVL Tetteroo als nummer één naar play-offs

ZVL Tetteroo gaat als nummer één van het reguliere seizoen beginnen aan de playoffs. De Leidse waterpolosters speelden zaterdag gelijk bij Het Ravijn in Nijverdal en verzamelden daardoor één puntje meer dan Polar Bears. Die eerste plaats levert het maximale thuisvoordeel op in het beslissende deel van de competitie.

Het eerste kwart ging keurig gelijk op. Rozanne Voorvelt opende de score namens ZVL Tetteroo, maar daarna werd er om en om gescoord met 4-4 als resultaat bij de eerste korte pauze. In het tweede deel was de Leidse ploeg beter en twee treffers van Iefke van Belkum zorgden ervoor dat ZVL Tetteroo met een positief gevoel naar de kleedkamer kon: 5-7.

Die voorsprong bleef na de rust lang op het scorebord, maar in de laatste twee-en-een-halve minuut van het derde kwart scoorde Het Ravijn drie keer, waardoor de rollen waren omgedraaid: 8-7.

ZVL Tetteroo kan echter vaak goed afsluiten en dat leek ook nu te gaan gebeuren, nadat Isis Keijzer en Rozanne Voorvelt (2x) de voorsprong hadden heroverd: 8-10. Maar een wedstrijd is niet afgelopen voor het eindsignaal. Het Ravijn kwam op 9-10 en met nog precies één seconden op de klok peuterde routinier Yasemin Smit er nog een gelijkspel uit voor de thuisploeg.

Door de eerste plaats in de reguliere competitie plaatst ZVL Tetteroo zich als enige rechtstreeks voor de halve finales van de playoffs. De nummers twee tot en met zeven spelen om de overige drie plekken. De halve finales worden gespeeld in het weekeinde van 13, 14 en 15 april. ZVL Tetteroo ontmoet daarin de winnaar van Het Ravijn-UZSC.

Doelpunten ZVL: Rozanne Voorvelt 4, Iefke van Belkum 3, Isis Keijzer 2 en Biurakn Hakhverdian 1.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×