(Foto: Band Talent Leiden).

Eerste lustrum voor Band Talent Leiden

Voor het vijfde jaar op rij organiseert Band Talent Leiden een festival voor jonge muzikanten. Net als vorig jaar in de grote zaal van Gebr. de Nobel. Acht jonge bands uit de regio Leiden met muzikanten van gemiddeld maximaal 18 jaar, presenteren zich op het gratis toegankelijke festival aan het publiek.

De bands die op het festival spelen zijn geselecteerd in twee voorrondes. Daarbij zijn de bands niet alleen beoordeeld op hun huidige prestaties en kwaliteiten, maar vooral op hun mogelijkheden om als band te groeien.

Op het Band Talent Leiden festival kunnen de bands in de grote zaal van popcentrum Gebr. De Nobel laten zien hoe ze deze verwachtingen waar gaan maken. Ook dit jaar worden professionele geluidsopnames gemaakt van de bands. Daarnaast krijgen de deelnemende bands een videoclip van één van de nummers die ze spelen op het festival. De clips worden gemaakt door studenten van ROC Leiden.

Tijdens het vijfde Band Talent Leiden Festival staan Ace Of Spades, Christopher’s Soul, Fierce ‘n’ Fire, Five Miles, Head First, Mixed Company, Panix en Tobacco Flavoured Kisses op het podium.

Het gratis festival wordt gehouden op donderdagavond 29 maart en duurt van 19.30 uur tot middernacht.

De Stichting Band Talent Leiden is een initiatief van een aantal muziekliefhebbers die een platform willen bieden aan talentvolle jonge muzikanten uit de Leidse regio. Met behulp van Band Talent Leiden leren zij zichzelf te presenteren en verder te ontwikkelen. De activiteiten van Band Talent Leiden bestaan niet alleen uit het organiseren van een jaarlijks festival. Afgelopen jaren heeft Band Talent er ook voor gezorgd dat bands konden spelen op evenementen als Leiden Culinair, Werfpop en op 3 oktober.

Cultuur Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×