Krijtactie Scholieren Film Festival loopt uit de hand

6

Om aandacht te vragen voor het Scholieren Filmfestival Leiden dat maandag van start gaat hebben bij de organisatie betrokken jongeren vannacht talloze Leidse muren volgekalkt met de letters SFL. Daar kwamen veel klachten over binnen en de politie deed een getuigenoproep in hun zoektocht naar de daders.

Verklaring scholieren: Beste Leidenaars, Afgelopen nacht hebben wij in het centrum met krijtspray publiciteit gemaakt voor ons festival. Wij hebben hierover al meerdere klachten ontvangen en bieden onze oprechte excuses aan voor alle overlast die wij hiermee veroorzaakt hebben. Vandaag zullen wij overal waar onze krijtspray overlast heeft veroorzaakt komen schoonmaken. Overlast? Stuur ons een berichtje en we komen eraan!

Die waren uiteindelijk snel gevonden. Sophie Jansen, een van de volwassen begeleiders van de scholieren, laat weten dat het hier om een uit de hand gelopen krijtactie gaat. “Het is krijt, dus het verdwijnt van zelf weer”, zegt Jansen tegen Sleutelstad. “Maar het was niet de bedoeling dat er ook op muren werd geschreven.”

De scholieren zijn vandaag meteen begonnen om op verzoek van boze pandeigenaren de krijtgraffiti te verwijderen. De scholieren betalen zelf de kosten. Een van de besmeurde panden is het Leidse stadhuis. Omdat dat een monument is, mogen de scholieren dat niet zelf schoonmaken. Dat gebeurt door een gespecialiseerd bedrijf. Ze krijgen wel de rekening.

Het Scholieren Filmfestival Leiden duurt dit jaar van 26 tot en met 30 maart. De hele week draaien er films in Lido. Films met betekenis waar je iets langer over blijft nadenken. Het thema is Dream Big. Over jonge mensen met dromen en ambities.

Delen
Sligro Proef het Najaar!

6 reacties

 1. Marcellus_B op

  Het cultuurmarxisme waarbinnen deze jongeren worden opgevoed werpt zijn vruchten af. De subsidieverstrekkers kunnen er trots op zijn.

 2. Kansloze actie, als we allemaal zo aandacht willen vragen voor ons projectje zou t een grote teringzooi worden. Dit zegt genoeg over de manier van denken van deze generatie.

 3. Schudthethoofd op

  Om groot te dromen hoef je niet met je poten aan andermans spullen te zitten, ook als dat de openbare ruimte is. Ik begrijp dat de ouders van deze scholieren een fundamenteel onderdeel van hun opvoeding hebben laten versloffen. En dat er ook geen moment van zelfcorrectie is geweest tijdens de actie, iemand die zegt: jongens, wacht even, dit kunnen we niet maken.

  • Een Leids burger op

   Ze hebben in ieder geval hun excuus aangeboden. En het is maar de vraag of de ouders van die jongeren zouden hebben geweten wat hun acties precies zouden inhouden. Het zijn nu nog puberende scholieren en die reageren wel vaker eerst i.p.v. eerst na te denken over de gevolgen van hun acties. Hopelijk hebben ze ervan geleerd.

Je bent nu offline