(Foto's: SFFL en Politie).

Krijtactie Scholieren Film Festival loopt uit de hand

Om aandacht te vragen voor het Scholieren Filmfestival Leiden dat maandag van start gaat hebben bij de organisatie betrokken jongeren vannacht talloze Leidse muren volgekalkt met de letters SFL. Daar kwamen veel klachten over binnen en de politie deed een getuigenoproep in hun zoektocht naar de daders.

Verklaring scholieren: Beste Leidenaars, Afgelopen nacht hebben wij in het centrum met krijtspray publiciteit gemaakt voor ons festival. Wij hebben hierover al meerdere klachten ontvangen en bieden onze oprechte excuses aan voor alle overlast die wij hiermee veroorzaakt hebben. Vandaag zullen wij overal waar onze krijtspray overlast heeft veroorzaakt komen schoonmaken. Overlast? Stuur ons een berichtje en we komen eraan!

Die waren uiteindelijk snel gevonden. Sophie Jansen, een van de volwassen begeleiders van de scholieren, laat weten dat het hier om een uit de hand gelopen krijtactie gaat. “Het is krijt, dus het verdwijnt van zelf weer”, zegt Jansen tegen Sleutelstad. “Maar het was niet de bedoeling dat er ook op muren werd geschreven.”

De scholieren zijn vandaag meteen begonnen om op verzoek van boze pandeigenaren de krijtgraffiti te verwijderen. De scholieren betalen zelf de kosten. Een van de besmeurde panden is het Leidse stadhuis. Omdat dat een monument is, mogen de scholieren dat niet zelf schoonmaken. Dat gebeurt door een gespecialiseerd bedrijf. Ze krijgen wel de rekening.

Het Scholieren Filmfestival Leiden duurt dit jaar van 26 tot en met 30 maart. De hele week draaien er films in Lido. Films met betekenis waar je iets langer over blijft nadenken. Het thema is Dream Big. Over jonge mensen met dromen en ambities.

112 Sleutelstad Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×