Vincent Janssen (rechts) bij het afscheid van wethouder Wendelien Tönjann in november 2017. (Foto: Wil van Elk).

Oud VVD-fractievoorzitter Vincent Janssen verkenner in Oegstgeest

In Oegstgeest gaat oud-fractievoorzitter van de VVD Vincent Janssen op zoek naar een coalitie voor de komende vier jaar. Lijsttrekker Sven Spaargaren heeft gisteren gesprekken gevoerd met verschillende kandidaten om namens de VVD, die deze verkiezingen de grootste werd in Oegstgeest, een coalitie te onderzoeken.

Vincent Janssen was totdat hij in 2016 verhuisde, fractievoorzitter van de VVD Oegstgeest. Vanuit die rol was hij in 2014 al betrokken bij de coalitievorming in Oegstgeest. De opdracht die Janssen nu als verkenner heeft gekregen luidt: “Geef een advies over een nieuw college en over de inhoudelijke programmapunten op basis van de uitkomsten van de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018, de verkiezingsprogramma’s van de verschillende partijen en de ambtelijke verkenningen.” Daar gaat Janssen de komende weken dus mee aan de slag.

IJsbrand Terpstra sprak lijsttrekker van de VVD Sven Spaargaren – voordat bekend werd dat Janssen gevraagd is als verkenner – over de onderhandelingen

Groen geluid
Vanochtend werd ook bekend dat Marcus Rolloos genoeg voorkeurstemmen heeft voor een eigen zetel binnen de fractie van de VVD. Dat betekent dat er vanuit die partij meer aandacht zal moeten komen voor groen en duurzaamheid, wat de onderhandelingen met Progressief Oegstgeest de komende weken wellicht wat makkelijker maakt. “Ik hoop dat dit een signaal geeft dat ook VVD’ers duurzaamheid belangrijk vinden. En als dat een basis vormt voor coalitieonderhandelingen, dan zijn wij daar natuurlijk heel blij mee”, aldus Melanie van Driel van Progressief Oegstgeest.

Sven Spaargaren beaamt dat het groene geluid van Rolloos de komende jaren extra aandacht zal krijgen in de fractie van de VVD, maar ‘we gaan niet alleen over duurzaamheid praten, er zijn ook nog een paar andere onderwerpen’. Daarmee doelt Spaargaren onder andere op het afvalbeleid, waarbij de VVD en PrO lijnrecht tegenover elkaar staan. Het is aan informateur Janssen om te verkennen of er ruimte is om samen met het CDA een coalitie te vormen.

Advertentie

Oegstgeest Politiek GR18-Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×