Ilie Greeve op weg naar de 1e try van de dag. (Foto's: Els Barnas, tekst: Welmoet Lugt).

Monsterscore voor DIOK tegen Waterland

Na een lange ‘winterstop’ in verband met wedstrijden van het nationale rugby team was het voor DIOK zaterdag tijd de laatste fase van de competitie in te gaan. Natuurlijk was iedereen benieuwd of de succesvolle Leidse ploeg ook tijdens de wedstrijdvrije periode de goede vorm had weten vast te houden. Daarover bestond na de uitwedstrijd bij Waterland in Purmerend geen twijfel. Het werd liefst 0-85 voor de Leidse ploeg.

Met snel en bevlogen spel word de thuisploeg al na drie minuten op achterstand gezet met een try van de hand van Ilie Greeve. De bijbehorende conversie van Pierre Mounal is raak en Waterland kijkt meteen tegen een achterstand van 0-7 aan. Acht minuten later is het Tom Altink die de voorsprong verstevigt en ook de conversie wordt benut, 0-14. In de eenentwintigste minuut is het Wolf van Dijk, een van de jonge DIOK-spelers, die de bal over de lijn legt. De daarop volgende scherpe conversie zet de stand op 0-21. DIOK is op stoom en Waterland weet niet door de sterke verdediging van DIOK heen te komen. Pierre Mounal scoort uit een aanval vervolgens een try en converteert deze zelf ook direct, 0-28.

Met vier try’s heeft DIOK al meteen het bonuspunt binnen. Dat is belangrijk want om te klimmen in het klassement moet DIOK alle wedstrijdpunten binnenslepen die er te verdienen zijn. Het spel blijft eenzijdig en DIOK heeft duidelijk de overhand. Waterland lijkt niet in de wedstrijd te kunnen komen. Vijf minuten voor rust maakt Leon Koenen de vijfde try voor DIOK , 0-33. Net voordat de referee fluit voor de rust is het Bas Leupen die de bal nog even over de lijn legt. Met de conversie erbij is de ruststand 0-40.

Ook na de rust heeft Waterland niet veel in te brengen tegen het aanvallende geweld van DIOK. Alvaro Avril Garcia scoort direct na de hervatting en ook Pierre Mounal converteert weer, 0-47. Nog geen zes minuten later volgt wederom een try voor DIOK. Uit een mooie aanval maakt Thom de Ruyter het af. De conversie wordt benut, 0-54. Voor Head of Rugby Andy Egonu een mooi moment om wat aanpassingen te maken in het team. Leon Koenen en Wolf van Dijk worden vervangen door Reda Dadi en Eric Barnas. Ook Shane Wheeler mag zijn rust pakken en Alex Barnas komt het veld op.

DIOK rust echter nog niet op haar lauweren. Captain Ross Bennie-Coulson, die vorige week nog scoorde in de interland tegen Polen, maakt een try, 0-59. Waterland staat er bij en kijkt ernaar. De thuisploeg probeert uit alle macht de schade te beperken, maar het gaat ze niet gemakkelijk af. Het inbrengen van de volledige reservebank verzwakt het optreden van DIOK niet. Integendeel, de try’s blijven vallen. Wissel Alex Barnas legt vervolgens ook de bal over de lijn, waarna Mounal wederom converteert, 0-66.

Elf minuten na zijn vorige try is het dan weer Bennie-Coulson die scoort, maar deze conversie gaat langs de palen, 0-71. In de eindfase volgt er ook een tweede try voor Alex Barnas. Met de conversie erbij staat er inmiddels 0-78 op het scorebord. De laatste try van de wedstrijd wordt gemaakt door Eric Barnas, waarmee de gebroeders Barnas samen een hattrick mee naar huis nemen. Ook de laatste conversie is raak en Pierre Mounal heeft daarmee, grotendeels met zijn fabuleuze kick-werk, 25 punten voor het team in de wacht gesleept. Eindstand 0-85.

Met nog vier speeldagen voor de boeg neemt de spanning in de kampioenspoule toe. De nummers één en twee kwalificeren zich voor de finale om het Nederlands kampioenschap. RC DIOK neemt de derde plek in, achter koploper RC Hilversum die ruim won van The Bassets en op drie punten achterstand van RC ’t Gooi dat nipt won van de als vierde geplaatste Middelburgse rugbyclub Oemoemenoe.

 

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×