(Foto: Politie).

Verwaarloosde pony in Bachstraat roept veel emoties op

De Leidse eigenaar van een pony die te weinig tijd aan het dier kon besteden, dacht een oplossing te hebben gevonden door het dier bij een manege in Brabant te stallen. Dat ging enige tijd goed, maar dit weekeinde bracht de manegehouder het dier terug naar Leiden. “De eigenaar betaalde niet voor de verzorging en gaf het dier ook weinig aandacht. Dat was wel de afspraak”, zo weet de politie te melden.

Agenten troffen het dier na een melding aan op een terreintje bij de Bachstraat. De eigenaar heeft het inmiddels elders ondergebracht. waar is onbekend. Dat steekt veel mensen die via de Facebook-pagina van de Politie Leiden Zuid hun betrokkenheid met het beestje tonen. “Hopelijk hebben jullie wel melding kunnen maken bij de NVWA zodat er wel een vinger aan de pols blijft met betrekking tot het welzijn van deze pony”, vraagt ene Tati zich af. Marja vindt dat de dierenpolitie erop af had moeten worden gestuurd. Ook zij krijgt veel bijval.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×