(Foto's/video: Chris de Waard).

Bomenbond Rijnland te laat betrokken bij kaalslag Maresingel

Hoewel de Bomenbond Rijnland geen bezwaar heeft gemaakt tegen de kap van vele tientallen hoge bomen langs de Maresingel is de organisatie daar allerminste gelukkig mee. “We zijn te weinig en te laat betrokken”, meldt de Bomenbond.” De bomenrij moest wijken voor de herinrichting van de Maresingel. Langs het water komt een wandelpromenade en de bomen stonden daarvoor in de weg.

Dat de Bomenbond niet voor de kap plaatsvond in actie is gekomen heeft te maken met menskracht. “We moeten met ons team vrijwilligers keuzes maken waar we wel en niet op reageren. Onze grootste misser dit jaar was echter wel dat we te laat zijn ingestapt bij de planvorming rond het Singelpark,” zo meldt de Bomenbond op haar website.

Een tweede reden dat de Bomenbond niet eerste in actie is gekomen is, zoals de Bomenbond het zelf omschrijft: “De na├»eve veronderstelling dat een park extra groen en bomen betekent en dat de meeste parken beschermd worden door hun plek op de Groene Kaart. Helaas hebben we kunnen zien aan de kaalslag op de Lammermarkt wat er gebeurt als de landschapsarchitecten de vrije hand krijgen. De bomen in het Katoenpark en het Ankerpark lijkt hetzelfde lot beschoren.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×