Philippine  van der Steen en Christine Erkelens (foto: Gerry van Bakel).

DIOK-vrouwen zoeken nieuwe ploegmaatjes

Lekker hollen, beetje tackelen en vooral veel samenspel. De twee DIOK-vrouwen die in de studio van Sleutelatsd aanschuiven om de open training van donderdag 29 maart aan te prijzen zijn eensgezind in hun beschrijving van hun sport rugby. Christine Erkelens en Philippine van der Steen hebben ook een broertje dood aan het vooroordeel dat het geen sport voor meisjes en vrouwen kan zijn. “Rugby is voor iedereen.”

Christine Erkelens kende wel een paar mannen die rugby speelde en ze werd steeds nieuwsgieriger. Een vrijblijvend kennismakingstraject trok haar over de streep het eens uit te proberen. “Ik was gelijk verkocht. Spijt dat ik niet eerder ben begonnen.”

Philippine van der Steen woonde een groot deel van haar jeugd in Hong Kong, waar veel meer vrouwen rugby spelen en groeide er mee op. Terug in Nederland klopte ze aan bij DIOK waar ze in een gemengd team speelt. “Ik was eerst het enige meisje, nu zijn er gelukkig meer. Maar binnenkort stap ik wel over naar een vrouwenteam, als zestienjarige kan ik straks niet meer tegen jongens van achttien jaar spelen.”

Donderdag 29 maart organiseert DIOK een open training. Volgens Christine en Philippine een goede gelegenheid voor alle vrouwen van 16 jaar en ouder die wel eens willen ervaren of ze rugby een leuke sport vinden. Aanmelden kan via info@damesrugbyleiden.nl. Kies voor sportkleding die wel een beetje vies mag worden en als je ze hebt zijn sportschoenen met noppen aan te bevelen. Maar belangrijker is dat je komt naar Smaragdlaan 101
2332 JP Leiden. De zogenaamde ‘vriendinnentraining’ begint om 20.00 uur.

Gerry van Bakel in gesprek met Christine Erkelens en Philippine van der Steen (Sport071).

 

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×