(Foto's: AS Media).

Bewoners Kiekendiefhorst naar ziekenhuis na koolstofmonoxidelek

Bewoners van een flatwoning aan de Kiekendiefhorst in Leiden werden dinsdagavond opgeschikt door het koolstofmonoxide-alarm. Alle bewoners waren op tijd naar buiten, maar moesten voor onderzoek wel naar het ziekenhuis. De brandweer heeft een te hoge CO-waarde gemeten en de geiser is afgesloten.

Na een soortgelijk voorval in de Valkenhorst eind 2017, stelden de SP en PvdA schriftelijke vragen. De twee partijen wilden van het Leidse college weten hoeveel mogelijk onveilige geisers er nog aanwezig zijn in Leidse woningen. “Een veilig huis is voor alle inwoners van Leiden van groot belang,” daarom dringen onze fracties al langer aan op het versneld vervangen van geisers,” zeiden duoraadslid Elwin Wolters van de PvdA en SP-raadslid Han Dirks. “Het incident aan de Valkenhorst onderstreept hiervan het belang en kan hopelijk als een wake up call voor alle betrokkenen gelden.”

Het college antwoordde op deze vragen onder andere dat er geen zicht was op het aantal onveilige geisers in  particuliere huur- of koopwoningen. De woningcorporaties werken aan vervanging van de geisers. In het terugdringen van onveilige geisers ziet het college een gedeelde verantwoordelijkheid: “Bij particuliere huur en bij koopwoningen is de huiseigenaar namelijk zelf verantwoordelijk voor het verbrandingssysteem. Wij geven
onze verantwoordelijkheid vorm door subsidieregelingen en afspraken met de woningcorporaties over het versneld vervangen van geisers”

 

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×