(Archieffoto: Chris de Waard).

Sadistische gijzelnemers mogelijk jaren de cel in

De twee mannen, die begin vorig jaar in Leiden een man zouden hebben ontvoerd, gegijzeld en zijn pink hebben afgeknipt, gaan mogelijk jaren de gevangenis in. De officier van justitie heeft een celstraf van zes jaar geëist tegen een 30-jarige Rotterdammer en vier jaar tegen een 24-jarige Leiderdorper.

Het slachtoffer is de auto ingetrokken onder bedreiging van een vuurwapen in Amstelveen. Vervolgens is hij in een woning aan de Drechtstraat in Leiden een tijdlang gegijzeld. Voordat het slachtoffer op straat is gedumpt, is een deel van zijn pink afgeknipt.

De politie kwam de verdachten mede op het spoor door een oplettende getuige, die het kenteken van de auto, waarin het slachtoffer werd getrokken, had opgeschreven. Het motief van de gijzeling is na al die tijd nog steeds onbekend, maar de officier van justitie vermoedt een mogelijke vergelding voor het niet betalen van een drugsdeal.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×