(Foto's: Facebook).

Partij voor de Dieren boos om hanen op Leids Bierfestival

Tijdens het ‘Leven in de Brouwerij’ speciaalbierfestival (LIB)  dat begin deze maand werd georganiseerd in de Stadsgehoorzaal Leiden werden levende hanen ingezet om de boel op te luisteren. Foto’s van de hanen waarmee de aanwezigen massaal op de foto gingen circuleren online en kwamen zo ook onder ogen bij de Partij voor de Dieren (PvdD) in Leiden. die heeft er inmiddels schriftelijke vragen over gesteld aan het college.

De hanen bleken te zijn meegenomen door een van de standhouders, Brouwerij Oboros uit Leiden. De organisatie van het bierfestival wist er niet van en heeft inmiddels excuses gemaakt aan scheidend fractievoorzitter Dick de Vos van de PvdD. “Het zal ook nooit meer gebeuren”, aldus de organisatie.

De Partij voor de Dieren is tegen het inzetten van dieren voor vermaak of ter verhoging van de omzet. “We denken hierbij aan levende kerststallen, lama’s op de kerstmarkt, roofvogelshows en al dat soort zaken”, zegt Dick de Vos die van het college wil weten of de gemeente op de hoogte was van de komst van de hanen en zo ja, waarom er dan niet tegen is opgetreden.

Eerder kwam de partij van De Vos ook al in actie toen uilen in de zon op een braderie in Leiden Zuid-West werden getoond. Ook hier konden bezoekers ermee op de foto. Op vragen die de partij ook toen stelde, antwoordde het college het met de Partij voor de Dieren eens te zijn dat er in Leiden geen evenementen mogen worden gehouden die dierenleed met zich meebrengen.” De PvdD wil nu dat het college de Nota Dierenwelzijn die in 2012 is opgesteld aanscherpt op de inzet van dieren ter vermaak.

 

Advertentie

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×