VVD lijsttrekker Mathieu Paardekooper vlak voor de uitslag van de hertelling. (Foto: Robbert Beurse)

Uitslag ongewijzigd na hertelling Zoeterwoude

De hertelling van de uitgebrachte stemmen van de gemeenteraadsverkiezingen in Zoeterwoude heeft geen gewijzigde uitslag opgeleverd.

VVD lijsttrekker Mathieu Paardekooper kwam met zijn partij 11 stemmen tekort voor een derde zetel. Omdat hij twijfelde aan de uitslag vroeg hij om een hertelling, die er vandaag ook kwam.
Het aantal stemmen dat naar het CDA en Senioren Belangen Zoeterwoude ging bleef gelijk aan de eerdere uitslag. Progressief Zoeterwoude kreeg 2 stemmen minder. VVD verloor één stem en behaalde de beoogde derde zetel dus niet.
De restzetel was opnieuw voor Progressief Zoeterwoude waarmee Corrie Rietdijk de komende vier jaar zeker is van haar plek in de gemeenteraad.

Ondanks dat het statistisch gezien vrijwel onmogelijk was dat de zetelverdeling na de hertelling gewijzigd zou zijn ten opzichte van de eerste uitslag staat ook burgemeester Liesbeth Bloemen achter de actie. “Democratie mag best wat geld kosten. En als we nu zeker weten dat er geen discussie meer is heb je veel meer verdiend dan 4 jaar lang misschien daar discussies over hebben” verklaarde zij tegenover Sleutelstad.

Robbert Beurse sprak VVD lijsttrekker Mathieu Paardekooper over de hertelling.

Robbert Beurse sprak burgemeester Liesbeth Bloemen over de hertelling.

Robbert Beurse sprak Corrie Rietdijk over de restzetel voor Progressief Zoeterwoude.

Robbert Beurse sprak Arjan Bakx over de hertelling en de komende coalitie.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×