Terwijl de toespraakjes bezig waren werd nog de laatste hand gelegd aan de Kleine Havenbrug: het opnieuw aanbrengen van de naam. (Foto's/video: Chris de Waard).

Kleine Havenbrug draait weer

De Kleine Havenbrug is gerenoveerd en kan weer bediend worden. Gisteren ging de brug voor het eerst in vele jaren weer open. De Kleine Havenbrug en de naastgelegen Scheluwbrug zijn nog de enige draaiende bruggen in Leiden. De afgelopen weken heeft aannemersbedrijf Griekspoor samen met Erfgoed Leiden en omstreken de brug in oude glorie hersteld.

Chris de Waard sprak met Cas Nagtzaam van Erfgoed Leiden e.o. over de renovatie van de Kleine Havenbrug.

Eigenlijk stond de renovatie van de bruggen pas in 2020 op de planning bij de gemeente, maar omdat komende zomer het evenement Sail Leiden wordt gehouden, moesten de bruggen al dit jaar bediend kunnen worden. Daarom zijn de werkzaamheden naar voren gehaald. Vanaf 3 april wordt ook de Scheluwbrug gerenoveerd.

Voordat de Kleine Havenbrug voor het eerst sinds de renovatie weer werd bediend vertelde onder andere Cas Nagtzaam van Erfgoed Leiden en omgeving over de historie van de brug.

 

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×