(Archieffoto: Sleutelstad).

A44 twee weekenden afgesloten door werkzaamheden

Rijkswaterstaat gaat de komende twee weekenden aan de slag met de A44. Daardoor wordt de snelweg tussen Wassenaar en Leiden afgesloten. Komend weekend gaat het tot maandagochtend vroeg om de rijbanen richting Den Haag, het weekend daarna (13 tot 16 april) om de richting Leiden/Amsterdam. Rijkswaterstaat raadt aan om de omrijroutes te volgen die zijn aangegeven met gele borden.

Tijdens de wegafsluiting vervangt Rijkswaterstaat op verschillende wegdelen het asfalt. Daarnaast wordt een aantal beschadigde detectielussen hersteld. De werkzaamheden zijn onderdeel van regulier onderhoud, dat nodig is om de snelwegen ook in de toekomst begaanbaar en veilig te houden. In totaal gaat het om de renovatie van ongeveer 36 wegdelen en 82 bruggen, viaducten en tunnels.

De afsluiting geldt telkens voor het hele weekend en gaat in vanaf vrijdagavond 22:00 uur. De werkzaamheden duren tot maandagochtend 05.00 uur. Er wordt aan de weg gewerkt tussen Wassenaar (vanaf de kruising met de N448, Lange Kerkdam – Papeweg) en de aansluiting met de N206 bij Leiden.

Omleidingsroutes
Rijkswaterstaat adviseert om tijdens de werkzaamheden gebruik te maken van verschillende omleidingsroutes.

Weekendafsluiting Leiden/Amsterdam – Den Haag (A44) – 6 tot 9 april:

  • Vanuit Amsterdam richting Den Haag/Wassenaar: via de A4 en N14/A12.
  • Vanuit Wassenaar richting Den Haag: vanaf de rotonde Rozenweg via de Deijlerweg naar de Lange Kerkdam (kruising met de N448).
  • Vanuit Den Haag richting Wassenaar: via de Lange Kerkdam.
  • Vanaf aansluiting Oude Wetering (1) t/m Noordwijkerhout (3) richting Den Haag/Wassenaar: via de A44, knooppunt Burgerveen en A4.
  • Vanaf aansluiting Warmond (4) t/m Leiden (8) richting Den Haag/Wassenaar: via de A44 en N206.

Weekendafsluiting Den Haag – Leiden/Amsterdam (A44) – 13 tot 16 april:

  • Vanuit Den Haag/Zoetermeer/Rotterdam richting Leiden/Amsterdam: via de A4.
  • Vanuit Den Haag via de N44 en Voorschoten via de N448 richting Wassenaar: via de Lange Kerkdam, Van Oldenbarneveltweg en Deijlerweg.
  • Vanuit Wassenaar richting Leiden/Katwijk/Amsterdam: via de Rozenweg/N44 en de Lange Kerkdam naar de N448 en vervolgens richting de N447/N206.
  • Vanuit Voorschoten richting Leiden/Katwijk/Amsterdam: via de N447 en N206.
  • Vanaf de N448 richting Leiden/Katwijk/Amsterdam: via de N44, N14 en A4.

Tuincentrum
De kruising Rijksstraatweg/Papeweg (N448)/Lange Kerkdam blijft tijdens beide weekenden open voor verkeer. Dat geldt ook voor de kruising Rijksstraatweg/Rozenweg, met uitzondering van zaterdagnacht (7 en 14 april) 20.00 uur tot zondagochtend (8 en 15 april) 07.00 uur; dan is de kruising alleen te gebruiken door bewoners aan de Rijksstraatweg (oostzijde), fietsers en voetgangers.

Tuincentrum De Bosrand blijft gedurende beide weekenden bereikbaar. Het tankstation (Shell) en de bijbehorende wasstraat zijn tijdens de werkzaamheden aan de rijbaan richting Leiden/Amsterdam (het tweede weekend) niet bereikbaar.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×