(Foto: PR).

Draaiorgels, oldtimers en straattheater in Leidse binnenstad

De Leidse binnenstad wordt zondag 8 april opgevrolijkt door de derde editie van Verhalen van de Stad. Op die dag zijn er draaiorgels in de Haarlemmerstraat, oldtimers op het Hooglandsekerkplein, straattheater en dichters in Pancras, maar ook thematische stadswandelingen door de gidsen van Groepswijzer, die de bezoekers wijzen op de rijke geschiedenis van Leiden.

De plattegrond in het programmaboekje wijst de bezoeker op vier straattheater-scènes uit de Leidse geschiedenis. Hoe ging het er meer dan 100 jaar geleden aan toe in de roemruchte kegelclub Toeljee en nog drie andere verhalen. Leidse dichters dragen voor uit hun eigen werk en worden afgewisseld door straattheater. De Leidse draaiorgels vormen een lang lint in de totaal vernieuwde Haarlemmerstraat om het nostalgisch vuurtje aan te wakkeren. En vergeet vooral niet de oldtimers met draaiorgel op het Hooglandsekerkplein.

Bezoeker kunnen zich op de website aanmelden voor begeleide wandelingen door de gidsen van Groepswijzer.nl rond verschillende thema’s: de Breestraat, de Kelderwandeling met voordracht van auteur Jeroen Windmeijer, een Rembrandtwandeling of een nostalgische rondvaart. Ook de boekhandels aan de Breestraat doen mee aan met interessante lezingen.

Ga naar www.verhalenvoordestad.nl voor een compleet overzicht van het programma. Het festival wordt georganiseerd door ProKwadraat-Groepswijzer.nl in samenwerking met tal van partners.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×