Feestelijkheden na afloop van de Paashaaswijkloop in Oegstgeest (foto's: Gerry van Bakel).

Paashaaswijkloop is een Oegstgeester traditie

Voor de 43ste keer konden hardlopers in Oegstgeest hun fysieke gesteldheid testen tijdens de Paashaaswijkloop rond de Klinkenbergerplas. Een paastraditie van de Loopgroep Oegstgeest. De vijf kilometerlopers deden een rondje, de tien en vijftien respectievelijk twee en drie. De regen hield wellicht het deelnemersaantal onder het gemiddelde, de lopers die gekomen waren, hadden er geen spijt van.

Het miezerde gestaag op tweede paasdag, maar daar hadden vooral de toeschouwers last van. De lopers zelf hielden het tempo er goed in. Tientallen vrijwilligers zorgden ervoor dat de wedstrijd in goede banen werd geleid en niemand zijn afslag miste.

Een reportage van Gerry van Bakel met onder ander trainer Colette die de basisgroep onder haar hoede heeft.

Bij de finish was het feest met muziek, erehaag, bloemen, vaantjes, bubbels en gouden medailles. Gevuld met chocola. De beginnersgroep van trainer Colette is eind oktober gestart en traint twee keer per week. De vijf kilometer van de eigen Paashaaswijkloop was voor de meeste lopers hun eerste doel. Colette zegt dat plezier in lopen en verantwoord bewegen vooropstaat bij de lopers in de basisgroep. “Niet iedereen hoeft door te stromen naar de marathon.”

Voor meer informatie kun je kijken op de website van de Loopgroep Oegstgeest.

Oegstgeest Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×