De VVD werd in Voorschoten de grootste partij en opende de onderhandelingen. Lijsttrekker Mol betrok ook de andere grote winnaar GroenLinks bij die onderhandelingen door die partij ook een informateur te laten leveren. (Foto: Gerry van Bakel).

Informateurs Voorschoten sturen op coalitie VVD, GroenLinks en D66

Op basis van de gevoerde gesprekken met alle politieke partijen in Voorschoten adviseren informateurs Marijke Kleijweg (namens GroenLinks) en Ewald van Vliet (namens de VVD) om een coalitie te vormen die bestaat uit de VVD, GroenLinks en D66. Andere mogelijkheden zijn ook onderzocht maar hebben minder of weinig draagvlak.

“Alle drie betrokken partijen geven aan dit als optie te zien”, melden de informateurs vandaag in hun rapport. Wel wordt een voorbehoud gemaakt. Er moet programmatische overeenstemming worden bereikt tijdens de formatiebespreking. Belangrijkste argumenten die door partijen worden genoemd voor deze coalitie zijn: een vertaling van de uitslag van de verkiezingen, waarbij twee partijen die zetelwinst hebben behaald deel uitmaken van de coalitie, de bereidheid een nieuwe bestuurscultuur na te streven en in de praktijk te brengen en de inschatting dat programmatische overeenstemming kan worden bereikt.

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×