De Winnaars. (Foto's:  Jeroen Mesman).

Scouts uit Leiden zijn de beste van de regio

De Scouts van Franciscusgroep uit Leiden hebben dit weekeinde voor de tweede keer op rij de scoutingwedstrijden voor de regio Hollands Midden gewonnen. De tweede en derde plek waren voor van Wassenaer van Obdam uit Wassenaar. De zes beste groepjes mogen door naar de Landelijke Scoutingwedstrijden die in het pinksterweekeinde gehouden worden in Baarn.

Vanaf vrijdagavond deden de 350 tieners er alles aan om de felbegeerde punten binnen te slepen. Een lekker maaltje koken, mooie verkleedkleren aan, meedoen met alle spelen en wedstrijden; overal konden punten voor verdiend worden. Met verschillende onderdelen kon in totaal tweeduizend punten gescoord worden. Het winnende groepje van de Francisgroep scoorde 1637 punten. De nummer twee eindigde met 1484 punten. In totaal waren 150 vrijwilligers actief uit alle windstreken van de regio Hollands Midden. Kinderen kwamen uit Boskoop en Alphen tot Hillegom en Wassenaar.

Het thema was dit jaar ‘Planet Big Bang’. De kinderen leefden op verschillende planeten, waarbij elke planeet eigen eigenschappen en gewoontes had. Door samensmelting van deze planeten ontstond een nieuwe planeet, waar de deelnemers werden uitgedaagd om een nieuwe samenleving op te bouwen. Zo maakte elk groepje voorafgaand aan het weekend al een collage waarin ze lieten zien waar de krachten van hun eigen team lagen. ‘s Avonds streden de deelnemers tegen elkaar tijdens de spelshow in de grote kampvuurkuil, welke voor deze gelegenheid was aangekleed met een groots theaterdecor. De deelnemers lieten hier met verschillende opdrachten zien hoe sterk, slim, snel en creatief ze waren.

Organisator Marije Berger blikt tevreden terug. “Het was dit jaar erg spannend, de verschillen in de top 10 waren erg klein. We zien dat er een groot aantal groepen veel tijd in de voorbereidingen heeft gestoken, met de hoop om hoog te kunnen eindigen. Als je dan op zondag de deelnemers moe, maar met een glimlach én vele verhalen weer naar huis ziet vertrekken, dan weet je ook waar je het als organisatie allemaal voor doet.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×