De werkzaamheden aaan de Plantgelaan zorgen voor chaos in de stad. (Foto's: Chris de Waard).

Verkeerschaos door herinrichting kruispunt Plantagelaan - Utrechtse Veer

De komende drie weken ondervindt het verkeer ernstige overlast door de herinrichting van de Plantagelaan en het Utrechtse Veer in Leiden. Om die overlast zo kort mogelijk te laten duren werkt aannemer Dura Vermeer de klok rond.

Het Utrechtse Veer is volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Op de Plantagelaan is éénrichtingsverkeer ingesteld. Verkeer vanaf de Hoge Rijndijk kan wel richting de binnenstad rijden, maar niet vanaf het Levendaal de stad uit. Het openbaar vervoer op het Levendaal wordt omgeleid.

Dat de werkzaamheden tot overlast zouden leiden, was wel voorzien, maar het ging vandaag aan het einde van de middag wel erg mis op de weg. Het verkeer aan de oostkant van het centrum liep compleet vast. Verkeer dat vanaf de Sint Jorissteeg linksaf het Levendaal oprijdt, komt er pas ter hoogte van het Plantsoen achter dat de weg daar is afgesloten. Rechtdoor de Hoge Rijndijk op kan niet en ook via het Utrechtse Veer de Zijlsingel nemen, is tijdelijk geen optie. Ook daar is de weg opgebroken. Het autoverkeer kan alleen keren of rechtsaf het Plantsoen op rijden.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×