Zes keer duizend piek voor plannen om Leiden leuker te maken

Leidenaren met ideeën om de stad mooier te maken kunnen die indienen bij de Awesome Foundation Leiden. Die organisatie stelt zes keer per jaar duizend euro beschikbaar om een idee of project te realiseren. Het mag ook om tijdelijke projecten gaan, als Leiden er maar mooier van wordt.

De ideeën voor de eerstvolgende ronde kunnen tot en met 16 april (voor 20.00 uur) worden ingestuurd via www.awesomeleiden.org. Om in aanmerking te komen voor steun moet een idee ‘awesome’ zijn. “Iets waar we met zijn allen van op de banken staan van enthousiasme. Waar je spontaan voor begint te klappen als iemand je erover vertelt. Een idee dat een glimlach tovert op het gezicht van iedere willekeurige vreemde die je op straat aanspreekt.”

Op 25 april wordt er vanaf 19.00 uur een pitch-avond gehouden in HUBspot Leiden. Daar mogen de inzenders van de vijf beste ideeën een presentatie geven. Naast cash krijgen de winnende ideeën ook ondersteunen in kennis en het netwerk van de ’trustees’ die het fonds voeden door zes keer per jaar uit eigen zak vijftig euro te doneren.
Awesome Leiden staat niet op zichzelf. De beweging is negen jaar geleden in de Verenigde Staten ontstaan en heeft nu ruim negentig afdelingen verspreid over 17 landen wereldwijd. In Nederland gingen steden als Almere, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Tilburg en Utrecht onze stad al voor.
Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×