Mogelijk eindelijk digitale hoorcolleges voor iedere Leidse student

Studentenpartij ONS Leiden heeft dinsdagmorgen een unieke samenwerking met zeven faculteiten van de Universiteit Leiden afgesloten. De partij, speciaal opgericht voor de belangen van actieve studenten, zou graag willen zien dat alle hoorcolleges worden opgenomen en online worden gepubliceerd. Hierdoor zou iedere Leidse student digitaal toegang hebben tot zijn/haar hoorcollege. Om dit te realiseren agenderen de fracties van ONS Leiden dit dinsdag bij de zeven faculteitsraden.

De financiële middelen en de faciliteiten om hoorcolleges op te nemen en te publiceren zijn al jaren beschikbaar. Tot op heden heeft echter niet iedere Leidse student digitaal toegang tot zijn/haar hoorcolleges. Studentpartij ONS Leiden vindt dit getuigen van een ouderwets en inflexibel onderwijssysteem en pleitte daarom ook voor universiteitsbrede opnames. Door een notitie in te dienen bij de faculteitsraden zijn de bestuurders verplicht binnen drie maanden gehoor te geven aan deze oproep.

Sinds haar oprichting in 2016 is studentenpartij ONS al bezig met het digitaal toegankelijk maken van hoorcolleges. Alderik Oosthoek, voorzitter van de ONS-fractie in de universiteitsraad, betoogt hierover: “Een actief studentenleven of studeren met een functiebeperking is vaak onverenigbaar met de ouderwetse inrichting van het onderwijs, waarbij een hoorcollege enkel fysiek te volgen is. Het gros van de Nederlandse universiteiten biedt al jaren online hoorcolleges aan, waardoor studenten op een geschikt moment het college (terug) kunnen kijken, met goed studieresultaat en positieve beoordelingen ten gevolg.”

Advertentie

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×