(Foto's: Gerry van Bakel)

Naturalis opent pop-up museum in Thermiekschool

Een klein stukje Naturalis is deze week te bewonderen in de Thermiekschool voor vmbo-leerlingen aan de Vijf Meilaan. Ter ere van de nationale museumweek ‘Ons echte goud’ zijn op een paar plekken in Nederland pop-up musea opgezet. De leerlingen van de Thermiek stelden zelf de collectie samen en bouwden het pop-upmuseum in de hal van hun school.

Een reportage van Gerry van Bakel, met Mirjam Mol, Ivana en Bas, Hansjorg Ahrens en Hans van Leeuwen.

Directeur Hans van Leeuwen van de Thermiek is trots op de prestaties van zijn leerlingen en het docentencorps dat de extra taak moeiteloos in het lesprogramma inpaste. Hij is vereerd dat hij zich een week lang ook museumdirecteur mag noemen.

Educatief ontwikkelaar Hansjorg Ahrens van Naturalis is geen moment bevreesd geweest voor zijn collectie. Hij noemt deze tijdelijke tentoonstelling het beste museum ooit.

Samenstellers en leerlingen van de Thermiek Ivana en Bas zeggen dat ze veel geleerd hebben van het werk als tentoonstellingsmedewerker. Ze hopen dat veel mensen een kijkje komen nemen.

Dat is ook precies de bedoeling van de natioanle museumweek zegt Mirjam Mol van de Museumverening dat de museumweek elke jaar organiseert. “Wij stimuleren dat musea meer naar buiten treden.”

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×